perjantai 22. syyskuuta 2017

vasta luettu Big Magic



Herkuttelin Elizabeth Gilbertin uusimmalla kirjalla Big Magic - Uskalla elää luovasti (2017).

(Olkkarin kirjekuoriseinä)
Kirja antoi ajateltavaa luovan elämän prosesseista - kuinka kiehtovaa on elää luovaa elämää ja kuinka rakastaa luovuutta sillä tavoin, ettei piittaa vaikeuksista ja uhrauksista. Luova elämä ei Gilbertin mukaan ole helppoa, mutta miksi elämän tulee olla helppoa.

(Maalattu takki)
Elämän tulee olla mielenkiintoista. Elämän tulee olla sellaista, että teet asioita, joista nautit ja jotka herättävät sinut eloon.

(Mattoraitaa)
Luovaan elämään kuuluu pettymystä ja turhautumista, mutta ahkera työnteko, ottamalla selvää asioista ja opettelemalla uutta, tulee paremmaksi.


Täydellisyyteen ja virheettömyyteen ei pidä kuitenkaan pyrkiä. Kirjassa kehoitetaan ryhtymään huithapeliksi. Sillä täydellisyyden tavoittelu vie inspiraation, aiheuttaa epävarmuutta ja saattaa evätä vaikka koko työn aloittamisen.

(Pontso)

"Me yritämme kaikki niin kovasti olla täydellisiä kaksi- ja kolmikymmpisinä, koska olemme huolissamme siitä, mitä muut ajattelevat. Sitten tulemme neli- ja viisikymppisiksi ja alamme lopulta vapautua, koska päätämme vähät välittää siitä, mitä joku meistä ajattelee. Mutta täysin vapaita olemme vasta kuusi- ja seitsemänkymppisinä, jolloin vihdoin tajuamme vapauttavan todellisuuden - kukaan ei ole ikinä ajatellutkaan meitä. (...) Ole siis kuka olet. Tee mitä haluat. Harrasta asioita, jotka kiehtovat sinua ja herättävät sinut eloon."


2 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Kiehtovia ajatuksia. Osaa niistä olen pyrkinyt toteuttamaan koko elämäni ajan.

sinisukka kirjoitti...

Luin myös taannoin tämän kirjan ja tykästyin ajatuksiin, jollaisia itselläkin on ollut jo kauan!